040-257 29 22 info@bastian-visser.nl

zorgverzekering

Wat is een zorgverzekering?

Een zorgverzekering is een complex product. Bij het afsluiten van een zorgverzekering heeft u de keuze uit een natura- of een restitutiezorgverzekering. Een belangrijk verschil tussen deze twee is dat u met een restitutiepolis zelf uw arts en zorgverleners kunt kiezen, zonder dat dit invloed heeft op de vergoeding die u ontvangt. Als u met een naturapolis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, dan betaalt u een gedeelte van de rekening zelf. Een restitutiepolis is vaak wel, logischerwijze, duurder dan een naturaverzekering.

Een zorgverzekering bestaat verder uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De overheid beslist elk jaar wat de basisverzekering vergoedt en dit is voor iedere zorgverzekering dan ook gelijk. Wel kunt u de hoogte van uw eigen risico kiezen en kunt u dus kiezen tussen een naturapolis of restitutiepolis.

WAAROM EEN ZORGVERZEKERING?

Het aanvullende gedeelte van de zorgverzekering is voor iedere verzekeringsmaatschappij verschillend. Dit geldt voor dekkingen, vergoedingen en premies. Dit is zo ingewikkeld dat zelfs artsen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Een goed advies is daarom erg waardevol. Uw zorgverzekering kunt u het beste kiezen als u gezond bent, omdat in tijden van ziekte overstappen naar een andere zorgverzekering lastiger kan zijn. Bastian & Visser geeft u graag persoonlijk advies over welke zorgverzekering het beste bij u past. Wij zijn een onafhankelijk verzekeringskantoor en daardoor kunnen we de dekkingen en premies van verschillende maatschappijen voor u vergelijken. Op deze manier kunnen we u een verzekering op maat bieden. Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op deze pagina.

Bastian & Visser biedt voor particulieren onder meer de volgende verzekeringen. Klik op een verzekering voor meer informatie over deze verzekering.

Wanneer kan ik van zorgverzekering veranderen?

Overstappen kan in principe tot 1 januari van het volgende jaar, dus uiterlijk tot en met 24:00 op 31 december. Als u gebruik maakt van de overstapservice wordt uw oude verzekering per 1 januari opgezegd en gaat uw nieuwe verzekering per 1 januari in.

BEKIJK HIER DE ZORGVERGELIJKER

Met onze online zorgvergelijker kunt u een zorgverzekering op maat kiezen.

Contactformulier verzekeringen

Wilt u graag meer informatie, heeft u een vraag, of wilt u een afspraak maken met een van onze verzekeringsadviseurs? Vul dan het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bastian & Visser

De verzekeringsadviseur bij u in de buurt

Heeft u vragen over uw lopende verzekeringen of wilt u vrijblijvend advies op maat, neem contact op met één van onze kantoren of maak een persoonlijke afspraak.

Verzekeringen Eindhoven - Klein Tongelreplein 7 5613 KK Eindhoven

040 257 29 22

Verzekeringen Valkenswaard - Luikerweg 23 5554 NA Valkenswaard

040 201 32 12