040-257 29 22 info@bastian-visser.nl

geld ofwel kapitaal uitvaartverzekering

Geld ofwel Kapitaal uitvaartverzekering

Graag leggen we je uit wat de kapitaal uitvaartverzekering inhoudt. Bij deze vorm uitvaartverzekering (ook wel geld uitvaartverzekering genoemd) keert de verzekeraar een geldbedrag uit aan de nabestaanden waarmee de uitvaart verzorgt moet worden.

Kenmerken van een kapitaal uitvaartverzekering

Nabestaanden hebben volledige vrijheid over het te besteden bedrag. Dit bedrag hoeft niet verplicht te worden besteed aan de uitvaart. Er is dus ook vrijheid in keuze over hoe de uitvaart wordt ingericht.

Er is vrijheid over de keuze van een uitvaartverzorger. De hoogte van het verzekerd bedrag dient vooraf bepaald worden. Zo kunnen jouw nabestaanden dus voor een sobere of uitgebreide uitvaart kiezen. De nabestaanden moeten bij het regelen van de uitvaart zelfstandig een uitvaartverzorger inschakelen en alles in overleg met hem/haar invullen. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de hoogte van het uitgekeerde bedrag op het moment van overlijden niet voldoende blijkt te zijn om de wensen die jij hebt aangegeven in het uitvaartwensenboekje of die van de nabestaande in te vullen. De nabestaanden zullen dan bij moeten betalen. Zeker bij lang geleden afgesloten, niet geïndexeerde uitvaartverzekeringen kan dit het geval zijn. Daarom is een Natura uitvaarverzekering een veel gekozen uitvaartverzekering.

Bastian & Visser

De verzekeringsadviseur bij u in de buurt

Heeft u vragen over uw lopende verzekeringen of wilt u vrijblijvend advies op maat, neem contact op met één van onze kantoren of maak een persoonlijke afspraak.

Verzekeringen Eindhoven - Klein Tongelreplein 7 5613 KK Eindhoven

040 257 29 22

Verzekeringen Valkenswaard - Luikerweg 23 5554 NA Valkenswaard

040 201 32 12