040-257 29 22 info@bastian-visser.nl

Als u op vakantie gaat en een reisverzekering wilt afsluiten, dan heeft u de keuze tussen een doorlopende en kortlopende reisverzekering. In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van deze twee reisverzekeringen uitleggen.

Waarom een reisverzekering?

Allereerst leggen we echter uit waarom het afsluiten van een reisverzekering zinvol is. Met een reisverzekering kunt u zich dekken tegen kosten onder meer veroorzaakt door ongevallen, ziekte en materiële schade zoals schade aan uw bagage. Deze kosten zouden erg hoog kunnen oplopen, omdat bijvoorbeeld medische voorzieningen in het buitenland vaak extreem duur zijn. Aangezien de vergoedingen door de zorgverzekering vaak beperkt zijn in het buitenland, is het daarom aan te raden om een reisverzekering af te sluiten.

Voordelen doorlopende reisverzekering

Als u tenminste 2 keer per jaar 5 aaneengesloten dagen op reis gaat, dan is een doorlopende reisverzekering financieel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Verder stemmen we een doorlopende reisverzekering af op uw andere verzekeringen. Uw zorgverzekering of ongevallenverzekering kan namelijk al bepaalde dekking bieden voor schade in het buitenland. Om te voorkomen dat u zich dubbel verzekert, verzekeren we alleen die zaken waar u nog niet voor verzekerd bent.

Daarnaast biedt een doorlopende reisverzekering gemak en flexibiliteit. Een doorlopende reisverzekering biedt dekking als u zelfs maar één nacht aantoonbaar buiten uw eigen huis overnacht. Stel dat u naar een concert in Antwerpen gaat en na het concert overnacht in een hotel. Een doorlopende reisverzekering biedt u in dit geval dus dekking

Voordelen kortlopende reisverzekering

Gaat u slechts zelden op reis, dan is een kortlopende reisverzekering financieel waarschijnlijk voordeliger. Niet iedereen is een reislustig type en dat hoeft ook helemaal niet. Als u weinig op vakantie gaat, dan kan een eenmalige reisverzekering voor u financieel voordeliger zijn dan een doorlopende reisverzekering.

Wat is de beste reisverzekering?

Een reisverzekering is een product op maat. Bij Bastian & Visser stemmen we een reisverzekering af op uw huidige verzekeringspakket en uw wensen. Een reisverzekering kunt u naar wens uitbreiden, bijvoorbeeld met werelddekking, dekking voor gevaarlijke sporten (wintersport), geld of andere kostbaarheden. De doorlopende reisverzekering biedt ook de mogelijkheid om gedwongen annulering van uw reis mee te verzekeren.  Internet kan geen goed advies geven voor wat voor u persoonlijk de beste reisverzekering is. Daarom vinden we het bij Bastian & Visser belangrijk dat we in een persoonlijk gesprek uw wensen kunnen bespreken. Omdat we een onafhankelijk verzekeringskantoor zijn, kunnen we de dekkingen en premies van verschillende reisverzekeringen voor u vergelijken. Hierdoor kunnen we voor u persoonlijk de beste reisverzekering bieden. Als u vragen heeft of graag meer informatie wilt, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Ook kunt u hieronder uw vraag stellen en dan zullen wij deze voor u proberen te beantwoorden.

Gaat u skiën? Let er dan op dat uw reisverzekering wintersportdekking biedt.